sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kesäkukkien ja perennojen tilanne huhtikuussa



Näistä on tulossa mummonpalsameita. Kylvin ne ihan liian aikaisin...16.2.19.Ovat jo aika pitkiä,mutta nyt yhden latvomisen jälkeen alkavat hyvin haarautumaan. Ensi vuonna täytyy kylvää muutaman viikon myöhemmin.Näihin pitäisi tulla komeat kukat.


Tokmannilta ostin kaunopunahatun siemeniä, jotka itivät hyvin .Nämä on kylvetty 28.2.19.Taimia tuli yhdestä pussista
34 kpl.

Tässä kasvaa pinkkejä orvokkeja. Sain siemenet serkultani Oulusta.  Nämä on kylvetty 29.1 ja ne on koulittu 25.2. Harmi,kun pinkkien orvokkien siemeniä ei saa Suomesta. Löysin Virosta Seeminemaailmasta ihanan värisiä orvokkeja ym. siemeniä. Täytyy ensi vuonna tehdä tilaus sinne.Samassa dynossa on muuten 2kpl pinkkejä dianoita. Ne pitäisi siirtää isompaan ruukkuun ja parempaan multaan.




Nämä on punapäivänkakkaran taimia. Ne on kylvetty 25.2.19 ja ne itivät 6:ssa päivässä muovin alla. Niitä iti yhdestä pussista n. 36kpl.

Kylvin jaloakileijat  kosteaan kylvömiltaan ja seuraavana päivänä vein ne pihalle pakkaseen kahdeksi vuorokaudeksi. Sen jälkeen toin ne sisälle ja jonkin ajan kuluttua astiasta alkoi tulla pieniä taimia. Nämä pitäisi nyt siirtää parempaan multaan niin saavat lisää voimaa kasvamiseen.Yhdestä pussista tuli vain nämä taimet...eli hurjan vähän.😢Toki yksi taimi maksaa puutarhalla aika paljon, että tuli nämä vielä halvemmaksi kuin ne.😍Kokoa perennat kasvaa hitaasti sisällä, mutta uskoisin pihalle päästyään tulevan nopeasti kookkaammiksi.
Kelloköynnökset on kylvetty 7.2.19 ja 3.3 niissä oli jo toinen pari lehtiä.Taimia on 6kpl ja ne on nyt kaksi kertaa  latvottu tuuheamman köynnöksen saamiseksi.


2 kommenttia:

  1. No jo on kukkasia! Mutta tulee tosiaan huomattavasti edullisemmaksi kasvattaa siemenistä kuin ostaa taimia. Vieläkö nämä ovat kasvilamppujen alla vai mennäänkö jo "au naturel"?

    VastaaPoista
  2. Iltaisin ovat olleet lampun alla, mutta eiköhän ne pärjää jo ilmankin😉Huomattavasti halvemmaksi tulee itse kasvattaen kukkaset👌

    VastaaPoista