maanantai 4. maaliskuuta 2019

Ensimmäistä kertaa blogia tekemässä 😉

Olen jo pitkään miettinyt blogin aloittamista. Aiheitahan olisi ollut vaikka kuinka monta, jotka olisivat olleet lähellä sydäntäni. Päätin kuitenkin , että haluan kirjoittaa teille kukista kotonani ja mökillämme. Sekä tietenkin pihan rakentamisesta, joka on ollut nyt kovasti esillä meidän mökillämme. Toki eihän sitä koskaan tiedä, jos jutut rupeavat rönsyilemään leivonnan, neulomisen tai ruoanlaiton suuntaan. 😉

Ostimme talomme 1996 tammikuussa ja keväällä selvisi, ettei pihassa juurikaan kasvanut mitään kukkaispuutarhaa.Tosin pihalla oli ja on edelleenkin mukava pelailla tai muuten viettää aikaa, koska tilaa on tuossa keskellä pihaa mukavasti. Istutimme pihalle kolme omenapuuta. Melba, joka on syysomenalajike, åkerö , joka on talviomenalajike ja huvitus, joka on kesälajike. Kaikkein parhaaksi lajikkeeksi osoittautui tuo melba makunsa ja kestävyytensä puolesta. Istutimme yläpihalle kirsikan,joka on varjomorelli lajiketta , sekä yhden päärynäpuun Lutsu Voipirin lajiketta. Pihaa ympäröi valmiiksi sireeniaita ja norjanangervoakin löytyi jo silloin,kun talon hankimme sekä pihajasmiketta kaksi pensasta. Olemme vuosien saatossa istutelleet pihaan jos jonkinlaista kasvia ja pensasta.
Kennokasvihuone hankittiin toisena kesänä ja siellä innoissani kasvattelin kurkkua ja tomaattia. Muutama välivuosi tuli pidettyä kasvihuoneen käytössä, mutta sitten keksin viinirypäleet..Nykyään kasvihuoneessa kasvaa zilka viinirypäleköynnöksiä 2kpl.
Köynnökset ovat nyt n. 5vuotta vanhoja ja tuottavat satoa n. 30 terttua per vuosi. Kasvihuoneemme ei ole suuren suuri, jonka vuoksi katkaisen köynnökset aina talvella aika alhaalta poikki.Kuvassa näkyvät kukkapenkit teki mieheni, minun tehokkaasti auttaessa häntä. Suihkulähteen laitoimme tuohon kasvatusalueen keskelle ja ympäröimme kuunliljoilla. Reunassa olevat altaat istutin täyteen tummaa ruusuangervoa.
 Tuo kaaripenkki on ihan vain kesäkukkien ja perennojen käytössä. Kasvihuoneen luona entisessä pellossa on myös nykyisin pelkästään perennoja. Jospa tässä olisi vähän pohjustusta kotipuutarhastamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti