tiistai 5. maaliskuuta 2019

Taimien kasvatusta

Keväisin tulee kova into saada jotain uusia kukkia kasvamaan. Niinpä minäkin laittelen jo tammikuussa ensimmäiset kukkien siemenet multaan.Sainkin serkultani pinkkien orvokkien siemeniä , jotka tosiaan jo tammikuussa kylvin kasvamaan. Viime vuodelta minulla on neljää erilaista samettikukkaa tulossa ja eräs ystäväni antoi minulle mansikkasamettikukan siemeniä.

Vielä ei niitä ole noussut pintaan kuin pari, mutta hyvää kannattaa odottaa.😉Saapa nähdä tuleeko tänä vuonna kasvatettua taimia enemmän kuin viime vuonna .Silloin taimia taisi olla yhteensä 200kpl. Isäni kävi puutarhakoulun aikoinaan ja yhdessä äidin kanssa ovat kasvatelleet vaikka mitä kotona ja mökillä. Siitä varmaan on lähtenyt tämä minunkin innostus kukkiin. Toki itsekkin tuli saatua vähän oppia puutarhanhoidosta Aitoon kotitalouskeskikoulussa.
 

Tänä vuonna teimmekin työkavereiden kanssa kimppatilauksen exotic gardenille. Sieltä löytyikin vaikka mitä ihanaa tilattavaa. Tilasin itselleni jaloakileijan siemeniä, mummonpalsamin siemeniä, kaunopunahatun siemeniä (feeling pink ) ja kelloköynnöksen siemeniä . Sen jälkeen vielä innostuin ostamaan kaupasta punapäivänkakkaran siemeniä. Niitä en olekaan koskaan kasvattanut. Kuva näytti siemenpussissa aika ihanalta. Lisäksi kaupasta lähti mukaan perinteinen mustasilmäsusanna ja yksi pussi kaunopunahattua lisää. Jotenkin tuo kaunopunahattu on vaan niin ihana. Oikea perhosten suosikkikukka. Olen joskus aiemmin saanut äidiltäni Kaunopunahatun taimen ja olen siitä kuvankin napannut❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti