lauantai 23. maaliskuuta 2019

Tukholman puutarhamessut 21-24.3.2019

Torstaina lähdin kohti Tukholmaa puutarhamessuille. Perjantai aamuna heti satamaan tulon jälkeen lähdimme kohti messukeskusta. Tavoitteenani oli löytää inkaliljan juurakoita. Niitä löysinkin, mutta niin paljon muutakin nähtävää ja ostettavaa löytyi. Suosittelen messuja kaikille kukkiin ja puutarhanhoitoon innostuneille.
  
     
Tässä kuva miten pienestä parvekkeesta voi saada erilaisilla kasveilla rehevän näköisen ja monipuolisen lisähuoneen.





Tässä myös ihanan näköinen parveke/terassi.










Orkideoja oli messuilla monenalaisia. Osa oli pyöräytetty jopa kaaren muotoon










Kauniita olivat nämä jaloleinikit ja suuret mehitähtiruukut. Myyjä sanoi,että jaloleinikin uudelleen kukittaminen on 
hiukan haastavaa ja sen olen kyllä itsekkin kokenut vaikeaksi. Joten täytyy tyytyä vain niitä ihailemaan. Tosin jaloleinikit kukkii kuulemma koko kesän.👌










 Kalloja oli messuilla monen värisiä. Eniten sykäytti tuo musta kalla👍Tosin ostin kokeeksi valkoisen😁 Mustassa kallassa on sellainen juttu, että musta väri häipyy vuosien saatossa ja lopulta sinulla on valkoinen kalla. Eli väri palaa takaisin alkuperäiseeen väriin. Toinen huomioitava seikka kallojen
 kasvatuksessa on se, että niitä ei saisi juurikaan lannoittaa vaan toisena vuonna sinne ruukkuun lisätään muutama ruostunut rautanaula. Kallat pitävät raudasta ja saavat siitä ravinteita kasvuun. Ilmeisesti  lannoittamalla saadaan vain vihreitä kukkia värillisten sijaan.


Olisiko tässä unelmien kasvihuone ? 










Kalusteet, ämpärit ym. oli hyvinkin rustiikkisia. Tosin ne olivatkin omaan makuuni. Itse ostin vain kukalle metallisen ruosteenvärisen tukikepin. Täytyy kuvata se jossain vaiheessa. 




        
Tässä on Ruotsin vuoden 2019 pelargoni. Erikoista tässä kukassa on liki musta lehti. Itseäni tämä ei niin sykäyttänyt niin ostin perinteisen mårbacka pelargonin.





Tässä on haaveilemani inkalijat ja yksi valkoinen kalla. Lisäksi innostuin jaloakileijoista. Niitä minulla on kyllä  tulossa siemenestä kasvatettuna, mutta ne eivät ehkä kuki ensimmäisenä kesänä.
Nyt vaan haaveilemaan uusista messuista ja kesän kukkasista.❤️

2 kommenttia:

  1. Oho! No on ollut teillä paljon nähtävää. Aika hurja tuo musta kalla... jännää, että se vaihtaa ajan kanssa väriä. Mä tykkään orkideoista, kun ne on niitä harvoja kukkia, joita en saa hengiltä! :D

    VastaaPoista
  2. Juu siellä oli kyllä kaikkea mahdollista katsottavaa ja kovasti tekee mieli päästä sinne uudelleenkin.😉Orkideat on kyllä ihania,mutta harvoin saan ne uudelleen kukkimaan.

    VastaaPoista