keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Kesäkuun ihmeitä puutarhassa❤️

Aloitin kesälomani heti kesäkuun alusta ja se sopikin minulle oikein hyvin. Oli aikaa istutella  kasvattamiani taimia. Laitan tähän 17.6.19. ottamiani kuvia puutarhastani .Osa kukista oli jo ehtinyt kukkia mökillä ollessani ...esim. kuolanpionia en ehtinyt nähdä kukassa lainkaan. Se harmittaa toki hiukan. Vein mökille kaikki kukkivat kukat, koska ajattelin niistä siellä olevan minulle enemmän iloa.  Kotona kukat ehtii kukkaan sitten sopivasti ,kun palaan töihin.
Tässä kasvaa huvituksen alla rohtoraunioyrtti. Minusta se on oikein kiva kukka, mutta osa ei välitä siitä sen kovan leviämisen vuoksi. Itse ajelen tehokkaasti leikkurilla yli jos alkaa leviämään liikaa omaan makuun.


Tässä kaaripenkissä kasvaa kaikenlaista kukkaa. Mm. Liljoja, jalopähkämöä, erilaisia akileijoja, tähtiputkea, kesäpikkusydäntä, punapäivänkakkaraa, kaunopunahattua, kuunlijoja, pioneja, jättilaukkoja jne. Vaaleanpunainen on oikea suosikki värini siksi kukkani ovat miltei kaikki sen värisiä. 

Tilasin keväällä netistä tämän puutarhakaaren. Nyt istutin siihen kelloköynnöksiä ja vähän orvokkeja ja leijonankitaa. Toivottavasti loppu kesällä minulla on vehreä portti. ❤️ Kelloköynnökset, orvokit ja leijonankidat ovat itse siemenestä kasvatettuja. 

Tässä kuvassa näkyvät jättilaukat ja kesäpikkusydämmet. Pieni keiju on ostettu Kuortista Puoti nimisestä kaupasta tänä kesänä.
Tein työkaverin kanssa keväällä kukista vaihtarit ja sain itselleni silloin valkoisen pasuunankukan alun. Se on aika mukavasti kasvanut. Toivottavasti onnistun saamaan sen kukkimaan. ❤️ Kukka pellossa kasvaa valkoista ukonkelloa paljon. Olenkin sitä antanut kaikille halukkaille. Pellossa kasvaa myös Kuolanpioni, joka huonoksi onnekseni ehti kukkia sillä aikaa, kun olin mökillä. Pellossa on myös soihtu ja sädenauhusta, kuunliljoja, lipstikkaa, piparjuurta, tarha-alpia, kurjenpolvea ym. Kylvin sinne myös pioniunikkoa, kehäkukkaa ja harjaneilikkaa. Kaikki lähtivät hyvin kasvamaan. Ostin keväällä Tukholman puutarhanäyttelystä tällaisen metallisen tukikepin. Pistin sen koristeeksi pasuunankukalle. Muokkasin tämän kukkapellon keväällä ja nostin iirikset ylös. Hyvin silti kukkivat vaikka ovatkin saaneet liikuntaa toukokuussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti