lauantai 29. kesäkuuta 2019

Loma lähenee loppua, mutta onneksi kesä jatkuu❤️


Maanantaina taas aika lähteä työmaalle. Mukavaa vaihtelua sekin, sillä johan tässä on 4 viikkoa lomailtu. 😉
Kävin Kuopiossa puutarhamyymälässä ja tietenkin sieltä lähti matkaan minulle ihan uusia kukkia. (tähkäesikko, karpaattienkello, tähtikello ja alppiasteri) 


Ihanat työkaverini antoivat minulle kukkiensiemeniä ja ne pääsee viimeistään ensi keväänä maahan. Tällä hetkellä niille ei ole paikkaa. Innostuin ostamaan vielä itsekkin muutaman erilaisen pussin. Riittää ensi kevääksi kylvettävää. ❤️ 


Luulin istuttaneeni syksyllä jättilaukat, mutta ilmeisesti kyseessä oli tähtilaukka, koska kukinto on tähtimäinen ja harvempi kuin ukkolaukalla. 


Tällä hetkellä puutarhassa alkaa kukkimaan useat kukkaset. Hiukan kestää aikaa, kun ovat parhaimmillaan. 



Kesäpikkusydän on siitä mukava kukka, että se kukkii lähes koko kesän. Kukan väri on oikein sopiva romanttiseen puutarhaan. Näitä on myös viininpunaisena ja valkoisena, mutta minun puutarhastani ne värit ovat hävinneet. Auringossa kasvi jää matalammaksi, mutta varjon puolella siitä tulee aika näyttävän kokoinen.


Peurankellokin on aika kiva kukka puutarhaan vaikka useimmiten sitä taitaa nähdä niityllä kasvamassa. Monet luonnonkukat ovatkin ihania myös puutarhassa. Varsinkin jos pitää englantilaispuutarhoista joissa kukoistaa monenlaiset kukkaset.

Tarha-alpi on myös aika kaunis ja helppo kukka puutarhaan. Väri ei ole niin suuri suosikkini, mutta pihaani mahtuu värejä laidasta laitaan. Laitan kohta jatkoa tarinaan sillä pihassani riittää erilaisia kukkia kuvattavaksi.





5 kommenttia:

  1. Kukkaloistoa on kyllä kaikennäköistä ja kokoista! Näistä suosikkini on tuo peurankello, väri ei ole liian "hallukka". Toisaalta pidän myös noista lemmikeistä (jos nään oikein pussista lukea), vaikka ovatkin vähän hempeämmän sinisiä.
    Toiseen postaukseen liittyen; meilläkin on kuunliljaa takapihalla ja se onkin ihan savolaista mallia. Täti lähetti kerran linja-autolla äidille, että veisi sukulaisten haudoille, mutta täti lähetti niin suuret määrät, että siitä jäi vielä meidänkin pihaan pikku puskaksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Menninkäinen ja anteeksi etten ole vastannut aiemmin. Kirjoitin kyllä vastauksen aiemmin, mutta se ei näköjään ole tallentunut tänne... Aloittelevan bloggaajan virheitä. Saat meiltä kuunliljoja jos haluat istuttaa omaan pihaan lisää. Saa nähdä saanko kaikki kesäkukkien siemenet kylvettyä ensi kesänä vai laitanko vain vähän joka pussista. ❤️ Aika paljon niitä on tullut ostettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hätääkös tässä Hämeessä! :)
      Ei meille kyllä tällä erää taida mahtua mitään lisää, ellei ota ensin jotain pois... Pitäisköhän minunkin tehdä sellainen puutarha-postaus meidän pikku pihasta...?

      Poista
  3. Juu kirjoita vaan postaus pihasta ja paljon kuvia myös. ❤️

    VastaaPoista