keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Mökin kukkia, remonttia ja maisemia

Tällä hetkellä olen mökillä viettänyt yksin lomaa sillä muu perhe ei ole vielä lomilla. Olenkin tässä loman aikana maalannut vessan sini-valkoisesta neutraalimman väriseksi. Samalla mies vapaillaan vaihtoi vanhan pöntön tilalle kompostoivan biolanin pöntön.






Ostin tokmannilta 2 tyynyä terassille ja istutin ruukkuun metsästä saniaisen. Saniaisen istutus ruukkuun on tuntunut nyt olevan kovin suosittua. Ilmeisesti talvehtivat myös ruukussa loistavasti. Terassilla kasvaa myös lankaköynnöstä häkissä ja verenpisaran seurana on murattia. 



Tynnyrisauna rannasta kuvattuna. Teimme saunalle terassin ja tuollaisen aidan. Mies nikkaroi vielä omin kätösin kylpypaljun terassille. Portaiden viereen tehtiin kolmion muotoinen rinnepenkki johon istutin vuorenkilpiä. 




Haaveilin koko talven inkaliljasta. Sen vuoksi lähdin jopa puutarhanäyttelyyn Tukholmaan. Kaikista hauskinta oli se, että lopulta ostin inkaliljan oman kaupungin tokmannilta. Liljan seuraksi istutin murattia.

Tämän upean pelargonia-amppelin sain ihanilta työkavereiltani. Heistä aika monet on myös puutarhan hoidosta innostuneita. 

Tässä isossa ruukussa kasvaa mm. timjami. Ostin tuollaisia kivoja yrttitikkuja studio enkoopista Heinolan Myllyojalta. 

Keväällä laitoin kuvan sellaisesta sormen kokoisesta minitaimesta minkä ostin Lahden siemen ja koneesta. Tässä sitten alkaa kukkimaan kyseinen taimi eli verenpisara. ❤️ 
Keväällä ostin Tokmannista tällaisen ihanan alppiruusun. Se oli silloin nupulla. Olen kantanut sille kovasti vettä ja istutin sen kivistä tekemääni penkkiin saunan ikkunan alle. Mullaksi laitoin havu-rodo multaa. Päälle laitoin vielä kuorikatetta. Ainakin tällä hetkellä näyttää hyvältä. Uutta kasvuakin on tullut ja nyt pitää toivoa, että selviää myös talvesta. Täällä mökillä talvi ei ole ainoa riski... Metsän eläimet myös saattavat innostua maistelemaan normaalia eksoottisempia kasveja. 



Tytär innostui kaivamaan rautakangen ja lautojen avulla isoja kiviä pois rantapolulta. Minä sitten täyttelin kuoppia soralla. Muutaman kiven vielä, kun poistaa on mukava kävellä polulla. Nuo kivet on jo siirretty rinteen yläpuolella olevalle aukiolle. Sinne on tarkoitus tehdä kivistä kaari johon istutetaan kivikkokasveja kivien väleihin. Aukiolle istutin viime syksynä ja nyt kesällä havukasveja ja erilaisia syyshortensioita. Otan niistä kuvaa myöhemmin syksyllä, kun rupeavat kukkimaan. Tapanani on ostaa sellaisia 5-10 euron taimia. Kooltaan ne eivät ole isoja, mutta minulla on aikaa odottaa niiden kasvua. Näin saan samalla rahalla hankittua paljon enemmän taimia pihaamme.



2 kommenttia:

  1. Jo on kukkaloistoa! Mä en ikinä muistais noin monen kukkasen nimiä... :D

    Kivannäköinen muutenkin tuo teidän kesäpaikka. Ja vielä kun olette kaikki noin käsistänne käteviä ja itse tekeviä, niin varmasti saa omannäköistä ja sellaista mitä haluaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Menninkäinen. Kyllähän me molemmat tykätään mökillä puuhailusta.

    VastaaPoista