tiistai 16. heinäkuuta 2019

Kasvihuoneen kuulumisia

Tässä kasvaa pasuunankukka. Väri pitäisi olla valkoinen, mutta vielä en ole huomannut yhtään nuppua. Saa nähdä ehtiikö tämä kukkimaan ollenkaan. Toki vielä on kesää jäljellä ja eikös ne helteetkin ole juuri tuloillaan.
Tässä kaaressa kasvaa itse siemenestä kasvatettua kelloköynnöstä ja leijonankitaa sekä Alaskan oranssia krassia. Taitaa seassa olla muutama keltainen orvokki. Kaaren vieressä kasvaa turbaanikurpitsaa. Saa nähdä saanko siitä satoa. Kaaren takana näkyy muuten kaksi vanhaa pihajasmiketta. Tuoksu on ihana ja pensaat on tähän aikaan aina täynnä kukkia. Helppo pensas, koska sitä ei ole vaivannut ötökät lainkaan. 

Nyt on 6.9. ja ollaan syöty tomaatteja jo pitkän aikaa. Money maker tomaatti on tehnyt hyvin satoa. Tästä täytyy ottaa siemeniä talteen. 

Viidakkokurkun  on vielä kasvettava jonkin aikaa,  että pääsee maistelemaan. Toki näistäkin tulee ihan pikkuisia valmiinakin.


Tässä kasvaa mini kasvihuonekurkkuja. Jokohan huomenna raaskisi yhden maistaa. 

Tomaatit alkaa olla valmiita kypsymis puuhiin. Tässä kuvattuna money maker tomaatti. Tämä on ensimmäistä kertaa kokeilussa. Vieressä kasvaa muistaakseni  suklaakirsikkatomaatti.


Zilka viinirypäleet ovat alkaneet kypsyä. Vielä kestää noin kuukausi, että pääsee maistamaan. Näitähän voi kasvattaa myös avomaalla, mutta meillä nämä on kasvihuoneessa. Saadaan satoa hiukkasen aikaisemmin kuin avomaalla kasvattaen. 




2 kommenttia:

  1. Senkin viherpeukalo... Mä tapoin jo heti alkuunsa sen turbaanikurpitsan...ups... Mutta taidan saada tänä syksynä ekaa kertaa omia viinirypäleitä, sen verta komeita terttuja on pikku kasvihuone täynnä!

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu Menninkäinen ,että rypäleet alkaa vihdoin tuottaa satoa. Meillä on luumuja puu täynnä. Epäilen ,että niitä voi tulla syksyllä keräämään omaankin kippoon ,sillä jos ne pysyy puussa on niitä liian paljon meille��

    VastaaPoista