sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Ihana kesäkuu

Miten ihanalta eilinen lämmin päivä tuntuikaan. Öljysin eilen mökillä laiturin, portaat ja terasseja. Suhteellisen vähällä vaivalla tulee liki uuden näköistä.
Minua ilahduttaa aina keskuussa tämä ihana valkoinen luonnon kukka. Olen antanut sen levitä rauhassa.
Nyt uutena juttuna mökille laitettiin lava mansikoille. Ensin poltin lavan pinnan ja sitten öljysin lavan. Ennen mullan laittoa laitoin pohjalle katekankaan ja reunoille patolevyn. Näin kostea multa ei lahota lavaa ja maasta ei kasva rikkaruohot mullan sekaan. Mehän ei tietenkään olla aina vahtimassa mansikoita niin mieheni teki tuollaisen kannen lavan päälle. Nyt aurinko ja vesi pääsee lavaan, mutta linnut ja jänikset jää ulkopuolelle. Suuria määriähän tuohon pieneen lavaan ei mahdu kasvamaan , mutta suut varmasti saadaan makeaksi.
Ihan pakko kehua näitä siperianunikkoja. Nämä kukkii todella pitkään ja kylväytyvät itse lisää. Viihtyvät aurinkoisessa paikassa jopa melkein sorassa. Kivikkoryhmään oivallinen kasvi. Kylvin nyt sitä kivireunukseen kasvamaan joten varmaan syksyllä kukii uudet tai ensi kesänä viimeistään. Yhdestä pienestä pussista saa paljon tätä lisättyä ja syksyllä jos kerää siemenkodat niin saa ilmaiseksi lisättyä mielin määrin.
Yllä olevassa kuvassa on Eija niminen alppiruusu. Aivan ihana kukinto. Muistuttaa omasta mielestäni jonkin verran orgidean kukintoa. Ihanat työkaverini olivat sen hankkineet minulle yllätykseksi. ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti